Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J28a34k87u81b 72R97o66t21h

17. 7. 2015 12:19

Než tento frustrovaný výplod by mne tedy spíš zajímalo, jaké má podle autora "postavení ve společnosti" dechovka.:-/

0 0
možnosti
JS

Dechová hudba nebo zkráceně dechovka je hudební žánr, který pro svůj projev využívá zejména žesťové nástroje a perkuse. Ten byl v minulosti využíván zejména u vojenských hudeb a posádkových kapel. (Za Rakouska se o Češích říkalo, že jsou nejhorší vojáci, ale nejlepší muzikanti).

Její zvláštní hudební styl je spojením evropské klasické a lidové hudby. Vznikl tak zábavní hudební žánr, který je dodnes v širokém spektru využíván k prezentaci pro ni typickou pochodovou, smuteční, taneční (polkou,valčíkem) také i koncertní hudbou (například lázeňské promenádní koncerty). Propojením dechové hudby, afroamerického folklóru a blues vznikl v USA základ pro vznik klasického jazzu.

V rámci jednotlivých regionů České republiky lze vystopovat jisté regionální odlišnosti. Velkou tradici mají dechové hudby např. v jižních Čechách, na jižní Moravě či v západních Čechách, všude tam, kde je i silná tradice původní lidové hudby.  A máš to zadarmo, a za autora. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SB

Nevím, co tím chtěl autor vyjádřit.

Já v Ludvíku Vaculíkovi bývalého komunistu vidím, protože on členem KSČ svého času byl.

Tím v mých očích výrazně klesají jeho případné zásluhy o českou literaturu.

Kdo chce, ať si ho váží. Já k němu cítit úctu nebudu.

Prostě směrem ke komunistům a k havloidním sluníčkářům nikdy úctu cítit nebudu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 572x
Důchodce. Předmětem mého zájmu jsou především politika a postavení dechové hudby ve společnosti, k čemuž se váže i vydání několika prací z historie obce Ratiškovice. Zde bych se rád zabýval prozatím pouze prvním z mých zájmů.

Seznam rubrik