Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za nejlepší část Vašeho článku považuji tu větu, ve které zdůrazňujete to "spěchej pomalu".

Myslím, že EU dojíždí na to, že chtěla být příliš překotná. Postupným vývojem by k naprostému splynutí všech evropských zemí dříve či později muselo dojít, protože jinak to prostě nejde. Ale jak jsem již napsal, mělo to být postupným vývojem. Místo toho jsme svědky překotného pokusu, který se tak zaměřil na sjednocování Evropy, že zcela přehlédl, že zároveň si pouští na své území lidi zcela odlišných hodnot,

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé čtení a zajímavé myšlenkové pochody. Kdybych se nezařekl, že jediný kdo ode mne dostane karmu je Hubeňáková, dal bych jí i Vám. Už jen za to, že myslíte hlavou.

Nevýhoda naší novodobé svobody a demokracie je v tom, že ji ještě stále nemáme. Zatím se to opravdu teprve učíme, ale když pozoruji mladé lidi, pomalu a jistě se to naučíme.

To co se tu událo po roce 1989 se nikde jinde na světě před tím neudálo. Jediné, s čím se to asi dá porovnat je zlatá horečka a "divoký západ", kdy se formovala dnešní podoba USA. Dnešní šíbři a multimilionáři, miliardáři jsou povětšinou to co na přelomu 19/20 století v USA Rockefellerové, Vanderbilldové atd.

0 0
možnosti

Vas clanek podporil moji uvahu pro dnesni svet a vedeni statu. Silny (a take chytry) jedinec dokaze vzdy potlacit pokrok dopredu. Lepe nez kolektivni mysleni, kolektivni vedeni. Hovorim o vedeni vseho druhu. Vy nam jste ukazal ten politicky pohled. Nebudu rozebirat vase uvahy (nemam na to), ale snazim se odvodit vase mysleni na dnesni vedeni naroda, statu. CR potrebuje ve vedeni statu silnou osobnost. Myslim tim jen jednu a s mandatem od vsech obcanu (vetsiny). Take s mandatem na urcitou dobu a s pravomocemi domluvene predem. Tyto pravomoce MUSI byt kontrolovany volenym seskupenim a to seskupeni musi mit stejnou autoritu jako ta silna osobnost. Tak se dostaneme k novym velikanim jako byli Premysl Otakar II, zmineny Karel IV a take nas posledni cesky kral, Jirka z Podebrad.

Jinak clanek byl poucny. Uz pro muj konicek - historii. Dekuji.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS