Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a32r53a 88R34a37n78k

21. 6. 2016 2:32

Nic si nevycitejte..... bohuzel, Vase generace, tedy i mych rodicu, asi nemela odvahu po valce se vzbourit a nemuset se se tim padem po dalsich 70 let dohadovat, komu to dat za vinu. Mam kliku v tom, ze si matka vytrpela ve 48. sve za pokus o "sprint" pres hranice, nevyslo ji to a byla zavrena v Plzni na Borech.

Ale, bylo nam jasne, ze to neni spravna zeme, ze zeme, ktera se nezastane svych obcanu a krmi nekde Kubance, nekde pratele z Angoly, ale predevsim ta nejdrazsi komodita, kterou jsme meli - uran, jde za facku k Bratrovi a trpi tim ti, kteri na tom pracuji - a temi byli vetsinou politicti vezni. Zili jsme nekolik let pobliz Jachymova, takze mi zde zadny pan Petrik nemuze pripominat gnocidu v Jugoslavii, MY jsme meli tu vlastniRv

0 0
možnosti

Vazeny pane Dekari. Jestli jsem pochopil myslenku vaseho clanku, je zajimave vase rozjimani nad nekolika problemy. Hlavni vase thema je demokracie. Vase vysvetleni je povrchni a trochu nesrozumitelne.

Rekove definovali demokracii jako nastroj spoluziti, kde rovnost obcanu byla zakladni slozkou. Aby spolecnost dosahla demokracii, potrebovaly dobrou organizaci statu. Jejich pokusy musite sam ohodnotit. Ale to slovo ORGANIZACE je zde stale.

Sam se podivejte okolo sebe dnes a take v minulosti. Staty, zdruzeni a jine utvary spolecnosti vznikaly a zanikaly, protoze ty dve veliciny demokracie nemeli spravne vyvazene. Rovnost obcanu a dobrou organizaci si spolecnost nevytvorila. Tlaky z venku a take uvnitr, narusovali organizaci a take tu rovnost. Vznikali silove skupiny (oligarchie) a ta vyrustala v diktaturu. Ty staty, ktere dokazali ty dve veliciny skloubit, jsou jeste dnes a jsou nam vzorem.

Ted, po kratkem uvodu, se podivejme na organizaci EU. Rekneme rovnou, ze je pod psa. V nekterych oblastech neexistuje (ochrana hranic) Vytvari tlak na rovnost obcanu jednotlivych statu, coz v nasem pripade, se to nam nelibi. Zde necham meho vykladu. Verim ve vasi schopnost si doplnit vsechny neduhy spatne organizace v EU. Dekuji za pozornost.

0 0
možnosti

Karma, perfektní článek.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS