Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako když pejsek s kočičkou pekli dort, dáme tam sto dobrých věcí, bude to stokrát dobré . .

Jak už psali jiní, kapitalismus se nebuduje, buduje se komunismus, jen se to zatím nikomu nepovedlo, výjimkou jsou nějaké malé jurty kdesi na odlehlých místech.

Kapitalismus nemá svůj zenit za sebou, zatím nikdo nic lepšího nevymyslel, důkazem může být mimo jiné Vaše stížnost, to, co dnes selhává, je taková mírnější verze socialismu.

Kapitalismus je zejména soukromé vlastnictví a Vy si stěžujete, že máme málo státního, tak se kapitalismus skutečně "vybudovat" nedá.

Vysoké ceny bytů a hypoték máme "zásluhou" státu, a tak by se dalo pokračovat, ale asi je to zbytečné.

Tak snad už jen, komu a za jaké křivdy se omluvil Havel?

3 0
možnosti

I76v71o 33Ž16á33č98e54k

1. 9. 2019 17:28

Ještě jedna poznámka přímo k titulku: kapitalismus se nebuduje. Kapitalismus sám od sebe vznikne tam, kde státní moc jeho vzniku nebrání, protože je to přirozený ekonomický systém.

3 0
možnosti
Foto

A proč tedy Ježek nazval svou knihu Budování kapitalismu v Čechách. V Belgii, Francii, Německu. Rusku tam všude se kapitalismus budoval.

1 0
možnosti

Švihlíkovou znám. Pár jejich bolševicko pomatených přednášek jsem viděl. Děs, lež a demagogie.

A ne jinak je tomu i v tomto článku, který jsem neměl sílu ani dočíst. Ovšem pár perel jsem stihl zaznamenat. Např. tuhle:

Na vojenské svírání amerických jednotek kolem svých hranic odpověděl obsazením Krymu a podporou vzbouřeneckých protiukrajinských jednotek na Donbasu.

A tohle je taky dobrý: Co se ale stane se současným světovým měnovým systémem, založeným na nadvládě dolaru, když Rusko –spolu s Čínou – podle již uzavřené předběžné dohody budou postupně realizovat návrat ke zlatému standardu, s cílem zbavit svět závislosti na dolaru? ;-D;-D;-D ...jako fakt si nedovedu představit jaký jiný vliv by to mělo mít, než jen další zaostávání Ruska a prasknutí bubliny podhodnoceného Juanu.

Anebo tohle: V jeho procesu se privatizují zisky, odtékající do zahraničí ...typická švihlíkovská demagogie, kterou rádi levičáci papouškují, aniž by věděli, co vlastně přežvykují. Proboha, komu jinému by asi měly patřit zisky, než tomu kdo je vytvořil a kam by jinam měly "odtékat" než k jejich majitelům?

A tohle: vzpomeňme jen pana Schwarzenberga a v současnosti z rozhodnutí našeho soudu k návratu obrovského majetku německému rodu Walderode...tak to je už bolševická závist a nenávist v přímém přenosu.

4 0
možnosti
Foto

Ale co se týče odtékání zisků, neměly odtékat toliko pouze ty řádně zdaněné?

1 0
možnosti
Foto

Jistý problém tu je. My jsme nastoupili do kapitalismu podle představ Klause st., který jej zná jen z Marxova Kapitálu. Ovšem ten "kapitalismus" se jinde ve světě poněkud výrazně změnil, takže jsme v tom zase o sto let pozadu.

Když se ze soudruha ředitele stane přes noc pan továrník, tak to asi bude trochu skřípat.

Samozřejmě že kapitalismus, resp. tržní systém, má jednu velmi nemilou vlastnost, která se za socíku neprojevovala: nemakačenkové mají smůlu. A tak jim nezbývá, než brblat a volit to, co je na Hradě. Asi z nostalgie. Rv

3 0
možnosti
Foto

Lze pouze závidět zjednodušené vidění světa. Stejně tak lze dobře říci, že VK nikdy nepochopil, ani se nesnažil pochopit, co Marx napsal. Ten toho napsal ostatně tolik, že by to VK nebyl schopen přečíst za celý svůj život.

1 0
možnosti

J52i92r22i 78B90o72r

1. 9. 2019 9:40

To jste sepsal sám,nebo vám někdo pomáhal? Pište o dechovce,tomu asi rozumíte lépe.

4 3
možnosti

:-)........Pane autore, popsal jste to perfektně! Sice máte nějaké oponenty, ale.......to je sqadra, která tleská jen svým soukmenovcům.

Dneska jsem četl zajímavý článek o neziskové organizaci NED, od novináře Vítka, pobývajícího už roky v exilu ve Švýcarsku, který je podobný Vašemu. Též perfektně popsáno, kdo bude mít zájem jistě si to najde. Já jsem to objevil ráno na FB.

Díky Vám za pěkný a jistě objektivní článek! R^R^R^

6 2
možnosti
Foto

Otčenáši, ty nezklameš ;-D

3 3
možnosti

I50v36o 35Ž66á88č34e45k

1. 9. 2019 8:19

Že se dnes máme nejlépe, jak jsme se kdy měli, to neříkají jen zbohatlíci, ale každý soudný člověk. Ne že by to nemohlo být lepší. Vždycky všechno se dá udělat lépe, než se to udělalo.

Budoucnost ovšem tak světlá být nemusí. Příčinou však nebude kapitalismus, nýbrž socialismus. Sice jsme jej vyhodili dveřmi, ale my blbci jsme nechali otevřené okno.

10 0
možnosti

Tak to přeci nemusíme všem říkat všichni se tak mají ne?. Jinak moje babička neznala třeba mobily chudinka asi se neměla nejlépe jak mohla...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý článek. Cením si toho, že jste šetřil slovem "demokracie", jiní tím slovem zalepí všechno.

4 2
možnosti
Foto

..a pro toho, kdo nezná význam toho slova, je pak text nesrozumitelný, že, paní Černá?;-D

5 4
možnosti
Foto

Vám se po tom socialismu hodně stýská. Ale kapitalismus, jakkoliv vám leží v žaludku, za naše problémy nemůže. Za ty si můžeme sami díky lidem jako vy.:-/

8 3
možnosti

Na nedělní ráno velmi smutný čtení ještě, že ten les vedle patří lesům ČR a ty dosud,tedy dosud nezbankrotovaly...a toliko rozkradeného majetku a žádný odsouzený, jen ten AB za ten drobínek bude popotahován k soudu..asi dnes neusnu;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Tak se k němu večer třikrát pomodlete, a možná zaberete, vy drobínku.:-/

2 4
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 572x
Důchodce. Předmětem mého zájmu jsou především politika a postavení dechové hudby ve společnosti, k čemuž se váže i vydání několika prací z historie obce Ratiškovice. Zde bych se rád zabýval prozatím pouze prvním z mých zájmů.

Seznam rubrik